Det er ikke muligt at blive behandlet hos os, hvis man er gravid. Vi anbefaler heller ikke behandling til ammende kvinder, da der ikke er foretaget nogen undersøgelser, der viser virkningerne af behandlingen på ammende kvinder.
Selvom det er muligt at udføre behandlingen på kvinder, der ikke ammer, kort efter fødslen, skal man være opmærksom på, at hormonelle forandringer og væskeophobning kan påvirke resultatet af behandlingen. Hvis du ikke ammer, og ønsker at få udført behandlingen kort efter fødslen, kan det lade sig gøre. Mange kvinder vælger at pumpe ud eller bruge modermælkserstatning, så de kan få behandlingen udført.
Antallet af behandlinger er fuldstændig individuelt.
Når man får sin første behandling, vil kroppen forsøge at frastøde farven, da farven er noget fremmed i vores krop og derfor vil vores immunforsvar forsøge at afvise pigmentet. Det kan sammenlignes med når vi bliver syge – kroppen (immunforsvaret) bekæmper det fremmede, som f.eks. en forkølelse, men i dette tilfælde er det farven. Derfor skal man altid regne med at skulle have efterbehandling(er) for et færdigt resultat. Nogle skal have én behandling udover den første behandling, nogle skal have to, og andre skal have tre eller fire – det er fuldstændig individuelt, dog kan man ca. regne med at skulle have én til to efterbehandlinger udover den første behandling.
Efter man har fået sin(e) efterbehandling(er), skal man blot vedligeholde den kosmetiske tatovering. Hvornår man skal gøre det, er også individuelt. Nogle holder bedre på farven end andre. Ingen kroppe er ens, derfor kan antallet af behandlinger heller ikke sammenlignes.
Man plejer at sige, at man ca. skal genopfriske brynene én gang om året, men vi oplever, at de fleste kan vente i længere tid.
Pigmenterne er ikke HELT permanente, men SEMI-permanente, derfor vil farven falme med tiden.
Det er vigtigt at forstå, at når man allerede har permanent makeup, skal Eva først vurdere, om hun kan arbejde videre på det. Hendes vurdering baserer sig på hendes ekspertise og omfatter en vurdering af håndværket, formen, symmetrien, hudens tilstand og det anvendte pigment.
Hvis Eva vælger at afvise at arbejde videre på det, er det af en god grund. Det er vigtigt for hende at stå inde for sit arbejde og ikke udføre noget, som hun mener ikke vil blive pænt.
Hvis man kommer fra en anden behandler, vil man blive betragtet som en ny kunde med hensyn til prisen, da Eva ikke har lavet arbejdet fra starten. Hun vil derfor måle op på ny og vurdere på ny, for at sikre at hun kan stå inde for arbejdet og korrigere, hvor der er behov for det.
Behandlingen kan tage længere tid, da der er mere arbejde i at korrigere eksisterende permanent makeup end i at arbejde på bryn uden permanent makeup. Der kan være arvæv, der skal tages hensyn til, asymmetri, der skal korrigeres, eller røde bryn, der skal dækkes.
Derfor vil der blive opkrævet et tillæg på 500 kroner, da der vil blive sat ekstra tid af til behandlingen. Håndværket, hudens tilstand og farven på brynene er alt afgørende for, om Eva kan behandle dig med gammelt permanent makeup.
Som kunde er det vigtigt at forstå, at hver behandler har sit helt eget unikke håndværk – lige præcis som kunst. Microblading er kunst, og derfor kan det nogle gange være svært for en anden behandler at overtage en andens arbejde. Det kan derfor være nødvendigt at få det gamle permanent makeup fjernet først.
Husk, at det er en proces at få brynene lavet, og at Eva vil vejlede og rådgive ud fra hendes vurdering af, hvad der vil være bedst for dine bryn – ikke kun nu, men også på længere sigt.
Vi anbefaler at man ikke har plukket sine bryn i 2 uger inden behandlingen skal foretages.
Vores pigmenter er specialudviklet og er de reneste pigmenter på markedet. De tilpasser sig til den enkeltes hud, hudtone og naturlige pigmenter. Valget af farve tages ud fra dine egne bryns farve, men det skal understreges, at der ALDRIG vil blive brugt sort farve under behandlingen.
Valget af teknik afhænger af dit udgangspunkt og ønskede resultat. Vi anbefaler altid den teknik, som vi mener vil give dig det mest naturlige look overhovedet muligt.
Hvis du er i tvivl, er du velkommen til at sende os billeder af dine bryn – selvfølgelig uden makeup, så vi kan vurdere, hvilken teknik der vil give bedst mening for dig.
Lige kort om hver teknik:
Microblading: Teknikken er populær, fordi det ligner rigtige hårstrå, derfor kaldes den også “hairstrokes”. Teknikken er bedst til dem, der har bryn i forvejen, da det er vigtigt at have lidt hår selv. Ellers kan teknikken hurtigt se for “tegnet” eller “tomt” ud, når man intet har. Hvis man intet hår på brynene har selv, anbefales et kombinationsbryn, da der så vil blive tilføjet en mild farve/skygge i mellem selve stråene (microbladingen), for at give det et mere naturligt udtryk af et fyldigt bryn. På den måde undgår man, at det ser for tegnet ud, fordi man ingen hår har selv.
Microblading bliver udført med et manuelt værktøj. På værktøjet er der små nåle, som former et U. Værktøjet bliver dyppet ned i lidt farve, og derefter deponeret ned i huden. Man skærer IKKE, men “ridser” farve ned i huden, dvs. hver gang man laver et strå, så ridser man let over huden. Når nålene bliver kørt let over huden, gør de modstand, og derfor kan man høre en “ritsch” lyd.
Alle behandlere har deres helt eget unikke håndværk. Da det er et manuelt værktøj, man sidder med, styrer man alt fra dybde i huden til design. Derfor skal man altid vælge sin behandler ud fra det håndværk, man bedst kan lide. Et godt råd er også at kigge på helede resultater, da man får et mere realistisk billede af, hvordan brynene ser ud, når de er helt færdige.
Teknikken giver det mest hyperrealistiske og naturtro resultat, da man “tatoverer” små fine strå i kundens egne hårs grosretning.
Kombination-/hybridbryn: Alle kan få et kombinationsbryn, men teknikken er egentlig til dem, der ikke har meget bryn eller intet bryn fra naturens side. Dog er der flere måder at udføre teknikken på.
Behandlingen består af to teknikker: microblading og soft shading (kan også kaldes powder), dvs. der bliver både brugt et manuelt værktøj til at lave stråene med og derefter en maskine til at tilføje skygge med.
Man starter med at lave microblading i brynet, hvorefter man tilføjer shading, som er en mild skygge eller farve. Der er flere måder at lave et kombinationsbryn på, men normalt udføres microblading i hele brynet, og shading tilføjes i områder, hvor der ønskes mere fylde, f.eks. hvis der er huller i brynet eller hvis områderne i brynet ønskes mere markeret.
Et eksempel kan være, hvis der er et stort hul i brynet, som ikke kan dækkes helt med microblading alene. I dette tilfælde kan shading tilføjes for at fylde det ud. Resultatet vil stadig være naturligt.
Hvis man står i en situation, hvor man er i tvivl om, man skal vælge microblading eller kombinationsbryn, kan man altid starte med microblading, da man altid kan bygge brynet op. Man kan nemlig altid bygge et microblading-bryn op, så hvis man ønsker at lave det om til et kombinationsbryn til sin efterbehandling, kan man sagtens gøre det.
Powderbrows/soft shading: Denne teknik er bedst til dem, der ønsker et let makeuppet look, da det ikke ligner rigtige hår, men blot er ren skygge eller farve i hele brynet. Teknikken er derfor heller ikke ligeså naturtro som microblading/kombinationsbryn, men det giver stadig et blødt resultat, dvs. det er ikke et fuldstændig tatoveret look, man får.
Powderbrows udføres med en maskine, der er koblet til en strømforsyning. Maskinen er et håndstykke, hvori der sidder en lille motor, som får nålen til at køre op og ned. Nålen dyppes ned i farven, som føres ned i huden.
Bedøvelsen, som vi anvender, virker kun på brudt (åben) hud. De bedøvelsescremer, som er tilgængelige på apotekerne herhjemme, er ikke stærke nok til at bedøve huden fuldstændigt, før behandlingen påbegyndes. Desuden indeholder de en del væske, som huden vil absorbere, hvilket vil påvirke behandlingen negativt. Huden vil hæve på grund af væsken, hvilket kan påvirke både symmetri og holdbarhed, da væsken kan hindre korrekt pigmentdeponering i huden.
Af denne grund anbefales det generelt ikke at bruge denne type bedøvelsescremer, før behandlingen påbegyndes. I stedet anvendes bedøvelse efter de første strøg er lavet, når huden er åben. Dette vil bedøve huden, så klienten ikke kan mærke pigmentdeponeringen.
For at opsummere: Vi bruger ikke bedøvelse, før behandlingen påbegyndes, men undervejs i behandlingen. Behandlingen er ikke smertefuld, men man kan mærke det en smule i starten, hvilket de fleste kan klare. Smerten kan sammenlignes med at plukke et par hår meget langsomt.
Da der er mange nerver omkring brynene, kan man nogle gange mærke det helt ned i næsen (og føle, at man skal nyse under behandlingen) eller få tårer i øjnene. Denne følelse er også noget, mange oplever, når de plukker deres bryn, og det er præcis det samme her.
Da Eva er uddannet hos verdens største firma inden for permanent makeup (PhiAcademy), er hun udlært i at optegne og måle formen på en helt bestemt måde.
Formen af øjenbrynene beregnes efter det gyldne snit – nemlig Phi 1,618 – og ansigtets morfologi. Formen bliver målt og optegnet, mens man har lukkede øjne og slapper af i ansigtet. Mange har nemlig mimiske muskler, som kan forstyrre og påvirke symmetrien, hvis man tegner formen, mens kunden har åbne øjne.
Formen bliver altid optegnet, så den passer specielt til den enkelte, da alle punkter bliver målt præcist ud fra din egen ansigtsknoglestruktur.
Eva bruger desuden en specielt udviklet app fra firmaet til at måle formen, inden hun går i gang. På den måde sikrer vi os, at formen er så symmetrisk som muligt og er målt efter de rigtige punkter.
Når permanent makeup på brynene udføres korrekt, kan det stimulere hårvæksten hos nogle personer. Hvis behandlere ikke har forstand på, hvor dybt de skal arbejde i huden, kan det dog desværre påvirke hårvæksten negativt. Det er derfor vigtigt at undersøge og finde den rette behandler. Vi har aldrig selv oplevet en negativ påvirkning af hårvæksten på vores klienter.
Man vil ikke få ar når behandleren forholder sig i den dybde i huden som han/hun skal. Vi arbejder kun i det øverste lag af dermis.
Permanent makeup skal fjernes med laser.
Eva anvender pigmenter uden tungmetaller, hvilket betyder, at brynene ikke vil blive røde.
Disse pigmenter er udviklet af PhiAcademy og er kendt som ‘the cleanest pigment in the world’.
Både den manuelle metode og maskinmetoden er semi-permanente, hvilket betyder, at den kosmetiske tatovering kun vil vare i et par år. Pigmenterne, der bruges, er derfor ikke de samme som dem, der bruges til en rigtig tatovering på kroppen. Pigmenterne er specialudviklet til permanent makeup, og det er derfor vigtigt at få efterbehandlinger.
Når man får sin første behandling, vil kroppen forsøge at frastøde farven, da farven er noget fremmed for kroppen. Det kan sammenlignes med, når vi bliver syge, og kroppen (immunforsvaret) bekæmper det fremmede, som f.eks. en forkølelse, men i dette tilfælde er det farven. Derfor skal man altid regne med at skulle have flere behandlinger for at opnå det ønskede resultat. Efter man har fået sine efterbehandlinger, skal man blot vedligeholde den kosmetiske tatovering.
Farvens holdbarhed afhænger primært af huden og den enkeltes immunforsvar. Jo mere fedtet huden er, jo kortere tid holder farven i huden. På ung og sund hud vil farven falme mere i helingsprocessen, da immunforsvaret og cellefornyelsen er langt mere aktivt end på moden hud. Livsstilen spiller også en stor rolle – sved, sol og overdreven pudder kan påvirke farvens holdbarhed.
Man skal regne med at genopfriske den kosmetiske tatovering ca. en gang om året (nogle kan vente længere tid) for at vedligeholde farven og formen. Vi oplever, at de fleste kan vente længere tid, ca. 1,5 år eller endda næsten 2 år.
Dette betyder dog ikke, at farven vil forsvinde efter et år. Det betyder dog, at farven vil syne lysere, og man vil bemærke områder, hvor farven er forsvundet. Holdbarheden er dog forskellig afhængig af hudtype, livsstil og immunforsvar. For eksempel er det helt normalt for en person med fedtet hud at genopfriske den kosmetiske tatovering oftere end en person med tør hud.
Hvis man vælger ikke at få det genopfrisket, vil det forsvinde mere og mere med tiden, men der kan sidde farverester i huden i op til 5 år – afhængigt af hudtype, livsstil og immunforsvar.
OBS! Åbningstiderne kan variere og man skal derfor have en tid eller aftale med behandlerne, før man kommer forbi.